Milan Radonić

< Biografija

Milan Radonić

[raw]Milan Radonić
[/raw]Rođen 28.07.1978. u Beogradu, živi u Novom Sadu, a zaposlen kao muzički urednik u Kulturnom Centru Ruma.

Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ završio u Novom Sadu, Višu muzičku školu u Nišu, a nakon toga i Akademiju Umetnosti u Novom Sadu na odseku opšte muzičke pedagogije. Bubnjeve svira od 13. godine u svom prvom autorskom punk bendu Gymnastics, koji je izdao album „It Is“, a nastavlja sa bendovima: 16x8x23, Terminal, Battre, Cefalni Atentat, Transquare, takođe negujući autorsku muziku a istovremeno komponujući i muziku za pozorišne predstave (Virus, Tramvaj zvani želja…).

Od 2001. godine svira u bendu IQV – tribute to EKV, a u tom periodu postaje i član benda poznate pop pevačice Tanje Banjanin, i ta saradnja je i dalje aktuelna.

Na muzičkoj sceni je bio i kao sastavni elemenat pratećih bendova nekih od naših popularnih pop izvođača : Saša Kovačević, Nataša Bekvalac, Dado Glišić, kao i nekolicine cover bendova: Discobus, Libertango…

Izložen različitim uticajima i muzičkim žanrovima (pop – rock – latino – house- fusion…) 2012. godine osniva bend Betty BOOM , sa kojim trenutno intenzivno nastupa u zemlji i inostranstvu.
[cudazi_clear]